Julkalendern 2013

 
Nu är vi inne på slutsputen av oktober. November är snart här och det är hög tid att börja planera årets julkalender. Utseendet är bestämt men innehållet... Det lutar åt liknande tidigare år med massa olika tips som bloggtips (tips på bloggar jag läser), julfilms- och kalendertips och tips om annat julrelaterat. Jag funderar även på lite recept och såklart olika designtävlingar och julstäming.
Skulle ni önska se något annat/ något mer? Några tips eller idéer?

Veckans blogg

VECKANS BLOGG ÄR FRIDA, GRATTIS!
 

The Sims 3 - Båthus

 
Jag har länge velat testa att bygga ett båthus, enda sedan Semesterparadis och funktionerna att kunna åka båt och bygga hus över vattnet kom för att vara exakt, och nu har jag gjort det! Ett av kvällens pyssel. Är nöjd. Blev bättre än jag trodde. Inga större svårigheter och riktigt snygg förvaring av båten. Nu äger en av mina simfamiljer ett båthus och oj så svenskt det blev, rött med vita knutar...

Ny design till ZendayaDaily

 
Förra veckan fick mitt samarbete ZendayaDaily en ny design inför vintern. Testade lite mörkare färger och annan stil på headern den här gången. Är mycket nöjd och tror att bloggens bloggare och läsare gillar det också.
Under kommande veckan ska jag fixa nytt till mitt andra samarbete också.

SC - Rosa

'Jag, Amanda och Aina har startat en fotochallenge, som vi kallar Saturday Challenge, där vi varje lördag tolkar olika teman.'
 
Veckans tema är "rosa". Rosa passar ju oktober jättebra, Rosa Bandet-månaden. Bilden som kanske är lite tråkig föreställer min lypsyl/ lipsyl/ läppsyl (what ever...) som jag köpte förra året i förmån för Rosabandet.

The Sims 3 - Nytt husbygge

 
Detta är mitt pågående husbygge just nu. Jag bygger hus mer än vad jag spelar med mina simmar. Men det är ju så roligt, speciellt när man bygger efter vad man själv skulle vilja bo i. Jag har jobbat med det här huset ett tag men det börjar äntligen närma sig sitt mål, på insidan. Några planer för trådgården har jag inte ännu. Funderar på att bredda parkeringen, mer buskar och träd, uteplats och lekplats.
 
Ovan ser ni en tjuvkik på framsidan och vardagsrummet.

Två månader till jul

 
Idag är det den 24 oktober vilket innebär att min morbror fyller år och att det endast är två månader kvar till julafton, årets härligaste dag. Om ungefär en månad är det dags för första julbaket så vi har lite julgodis till första advent. Det är även drygt en månad kvar tills det är dags att plocka fram julpyntet, det brukar ske lördagen före första advent, den 30 november för att vara exakt. Snart är det också dags för julmarknad och julkalender (både på TV och bloggen...). Mycket roligt att se fram emot!

Late evening

© Johanna Berglund › Canon EOS 60D › 17-50mm f/2.8 › Location: Hammarö

Veckans blogg

VECKANS BLOGG ÄR NORA, GRATTIS!
 

SC - Produktfoto

'Jag, Amanda och Aina har startat en fotochallenge, som vi kallar Saturday Challenge, där vi varje lördag tolkar olika teman.'
 
Veckans tema är "produktfoto". Favoritparfymen! Jag ska inte ljuga för er, detta är en gammal bild, men jag orkade inte plocka upp ljustältet idag. Har suttit flera timmar och uppdaterat mina Designtips-inlägg och nu vill jag bara slappa och äta godis. höhö. Produktfotografering är annars riktigt roligt, om man har ork...

Recension: Canon EF-S 60mm f/2.8 Macro USM

 
TYP Makroobjektiv
TILLVERKARE Canon
BLÄNDARE 2.8
NÄRGRÄNS 0.20
PRIS ca 3700:- 
 
"EF-S 60 mm f/2.8 Macro USM är det första riktiga makroobjektivet i EF-S-serien. Det är ett dynamiskt och kompakt objektiv med snabb fokusering som ger större detaljrikedom än det mänskliga ögat." -Canon

 
Detta objektivet används mycket till blommor (som ni kanske ser) och är det första jag köpte efter att jag skaffade min Canon EOS 550D som numera är utbytt. Älskar närgränsen och är nöjd över skärpan. Prisvärt och lagomt stort. Objektivet fungerar även bra till porträtt. Kan jag rekommendera det? Absolut, till alla!
 
PLUS Storleken, skärpan, närgränsen, bländaren.
MINUS Har inget att klaga på...

Texttavlor med julanda

 
Ibland får man bara inte nog av photoshop. Jag har börjat skapa julmotiv till nya texttavlor. Jag kanske inte skrev på mycket om det här men jag började göra tavlor med texter, ord och citat för några år sedan. Bara till mig själv då och kanske någon i familjen. Nu hade jag tänkt skapa massa fina tavlor med jultema och kanske sälja. Jag har flera färdiga motiv uppe för försäljning och de finns att se på min Tumblr. Jag raderade alla inlägg där och nu så agerar den galleri istället.

Veckans blogg

VECKANS BLOGG ÄR ANNIKA, GRATTIS!
 

Lakeside

© Johanna Berglund › Canon EOS 60D › 17-50mm f/2.8

A piece of nature

© Johanna Berglund › Canon EOS 60D › 17-50mm f/2.8

SC - Valfritt

'Jag, Amanda och Aina har startat en fotochallenge, som vi kallar Saturday Challenge, där vi varje lördag tolkar olika teman.'
 
Veckans tema är "valfritt". Valfritt tema den här gången och jag väljar en bild på strån.

Color Theme: Autumn

© Johanna Berglund › Canon EOS 60D › 50mm f/1.8 II

Ny bloggdesign

 
Äntligen lite nytt i designen, som jag var trött på den andra! Fortfarande bildspel. Inga länkar ovanför headern längre, några under istället. Hemsk profilbild, ville inte behöva använda ett år gamla bilder så fick bli en ny, spontan, osminkad (alltid) bild där håret ligger lite som det vill. Fortfarande snekapad meny men med ny rubrikstext. Eget foto som bakgrund. Och Footer i samma stil som innan. Vad tycks?
 
PS. Jag jobbar på att uppdatera alla mina Designtips-inlägg så att de innehåller mer förståelig och kanske ny information samt bättre upplägg.

Veckans blogg

VECKANS BLOGG ÄR LINA, GRATTIS!
 

Julmust!

 
Årets första julmust är drucken och det känns underbart, så hilma gott. Lördagen kunde inte bli bättre. Nu är julen snart här igen och gillar du julen lika mycket som jag, missa då inte min julblogg. Ibland kan jag vara lite oaktiv här men då är jag oftast extra aktiv på julbloggen.

Veronica

© Johanna Berglund › Canon EOS 60D › 50mm f/1.8 II
 
Photoshoot med syster idag. Blev superbra, hon är så vacker (trots sitt duckface)! haha
Fler bilder finns på hemsidan.

Skage fyr

© Johanna Berglund › Canon EOS 60D › 17-50mm f/2.8 › Location: Skage Fyr, Hammarö