Siblings

© Johanna Berglund | Canon EOS 60D, 50mm f/1.8 II
 
Två av mina tre fina syskon 
Gillar bilden på Kewin skarpt, underbara unge! Virre är också fin men på bilden blev hon så mörk vid ögonen...
Spontana porträtt dock.

Fiskmåstema

 
Min design har nu fått ett riktigt fiskmåstema. Första bilden i bildspelet i Headern är ju en fiskmås och igår gjorde jag även en Footer av en måsbild. Har fått mycket positiv kritik för den bilden så tyckte att det var kul att ha med den i designen. Har även gjort lite andra små justeringar och nu känns bloggens design komplett.

Uppdatering av hemsidan

 
Jag fick för mig att hemsidan behövde en uppfräschning idag, och så blev det. Jag gör det ganska enkelt för mig när jag ska designa min hemsida och använder Weeblys färdiga designer men gör en egen header. Den här gången blev det vitt och lila detaljer, ljust, enkelt och stilrent, då får bilderna mest uppmärksamhet.
 
Nu ska jag ta mig en dusch innan klockan blir för mycket så att håret hinner torka innan läggdags. Sedan blir det Medium, har köpt mig den tredje säsongen nu och den fjärde ska jag önska mig i julklapp. Älskar Medium! Jag har även beställt en födelsedagspresent till syrran och i morgon blir det kalas för min näsbens knäckta lillebror (studsmattor är farliga grejer!). Tror jag ska ta med kameran till kalaset, han behöver komma ut lite...

Veckans blogg

VECKANS BLOGG ÄR Malin, GRATTIS!
 
 
PS. Mina Bloglovin-followers har inte flyttats över till den nya adressen ännu men följ den gamla så länge (den ni kommer till när ni klickar på Bloglovin-ikonen i menyn). Förhoppningsvis så kan Bloglovin fixa det här snart...

Favorit i repris

© Johanna Berglund | Canon EOS 550D, 60mm f/2.8 USM Macro
 
Den här bilden tog jag för drygt ett år sedan. Jag gillar den, den är väldigt somrig och ljuset blev fint. Tror jag ska lägga in den i min header... I år har det inte blivit något krypande i gräset, det är synd för man kan få många fina bilder när man ligger på en handduk och solen skiner. Våran gräsmatta är inte lika blommande fin i år...

SC - Kort skärpedjup

'Jag, Amanda och Aina har startat en fotochallenge, som vi kallar Saturday Challenge, där vi varje lördag tolkar olika teman.'
 
Veckans tema är "kort skärpedjup". Två bilder som passar in med temat väldigt bra tycker jag.
Tror inte att jag behöver förklara mig så mycket.

Ny design!

 
Nu har hela bloggen fått sig en uppdatering, både utseendet och namnet. Är nöjd. Gillar menyn, den är enkel men unik och rolig. Och för första gången på väldigt länge så har jag ändrat mer än bara färgerna på kommentarssidan.
Det kan tillkomma några små justeringar i designen...

Johannasfoto.se

 
Numera är det johannasfoto.se (snart) som gäller och jojjjjohs.se kommer snart att sluta fungera!
Så spara den nya adressen.
 
Snart kommer även en ny bloggdesign...

Bumblebee

© Johanna Berglund | Canon EOS 60D, 60mm f/2.8 Macro USM

Veckans blogg

Veckans blogg är Christoffer, grattis!
 

Årets första dopp

© Johanna Berglund | Canon EOS 60D, 55-250mm f/4.0-5.6 IS II
 
Veckans jobb är avklarat och så även årets första dopp i sjön. Efter jobbet var jag så varm och svettig så jag och syrran åkte till stranden och svalkade av oss. Underbart var det. Nu har jag nyligen kommit hem och sitter här i pyjamas redo att mysa ner mig i soffan och se på film med familjen. Fin dag, söndag.

SC - Svart-vitt

'Jag, Amanda och Aina har startat en fotochallenge, som vi kallar Saturday Challenge, där vi varje lördag tolkar olika teman.'
 
Veckans tema är "svart-vitt". Bilden är från förra helgen men jag har inte redigerat den förrän nu, tycker att den passar riktigt bra i svart-vitt. Är nöjd.

Domänbyte

 
Det är dags att betala bloggens domän för i år men jag funderar på att kanske byta namn på bloggen. Skulle vilja ha något mer fotorelaterat. Bloggens ursprungliga adress kommer alltid vara jojjjjoh.blogg.se och det kommer jag inte ifrån utan att göra en ny blogg, men en ny blogg vill jag inte ha. Dock något med fotorelaterat än jojjjjohs.se... Funderar på johannasfoto.se eller jbfotoblogg.se. jbfotoblogg.se skulle ju klinga ganska snyggt med min hemsida som heter jbfotografi.se... Vad tror ni? Några förslag? Borde jag byta eller behålla den jag har? Beslutsångest... Känns som att ingen kommer hitta till min blogg om jag byter adress men ni som är dagliga besökare skulle ju i alla fall hinna se mitt eventuella beslut om ändring och få reda på den nya adressen innan jag byter.

Ny design till MileyCyrusDaily

 
Idag har jag ägnat några timmar åt att göra MileyCyrusDaily's nya bloggdesign. Den var egentligen planerad att vara klar förra månaden men det drog ut på tiden. Nu är den i alla fall klar och bloggen har fått ett nytt fräscht utseende och jag är mer än nöjd! Vad tycks?

JojjoDesign har stängt!

 
Jag har lagt ner min designförsäljning på obestämt tid och inga designer kommer göras förrän jag känner för det igen. Förhoppningsvis öppnar jag igen i augusti men det är inte helt säkert. Jag kommer fortsätta göra designer till mina samarbeten under tiden samt mina vänner och kanske ha någon utlottning men inga beställningar. Orken finns inte riktigt och jag måste lägga min tid på andra grejer som t ex. jobb (jobbar bara helger dock), plugg (förlängde mina studier över sommaren) och sen så vill jag spendera mycket tid med min kamera och foton.

Jag lägger inte ner JojjoDesign, jag tar bara en paus och under tiden kommer jag samla nya krafter och inspiration samt passa på att uppdatera sidan.
Alla beställningar som låg på kö är raderade, välkomna åter när jag öppnar igen!

Kolmården #4

© Johanna Berglund | Canon EOS 550D, Canon EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS II

Före & efter

© Johanna Berglund | Kamera: Canon EOS 550D | Photoshop: Elements 11
 
Jag tänkte bjuda på lite Före & efter-bilder. Bilderna till vänster är oredigerade och de till höger är redigerade i photoshop. Jag fotar i RAW-format och gör en väldigt liten redigering i DPP innan jag gör om bilderna till JPEG. Sedan sparar jag i PNG.

Fiskmåsar

© Johanna Berglund | Canon EOS 60D, Canon EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS II

Strandpromenad och förändring

 
Jag kände starkt för att komma ut idag så jag och syrran tog kamera och cykel och rullade iväg till Lillängshamnen och den nya strandpromenaden här på Hammarö. Det är fantastiskt att bo på en ö på sommaren, vatten, stränder och fiskmåsar åt alla håll! I love it. Strandpromenaden var jätte fin, vi hade en liten picknick efter vägen och fotade en massa måsar. Ska redigera några bilder nu...
 
PS. Jag funderar på att byta design. Jag har suttit och pillat på en mest för skojs skull och jag gillar den, mer än vad jag gillar den jag har nu så... Jag kanske byter igen, snart... Just so you know.

Veckans blogg

Veckans blogg är ADARAS.se, grattis!
 
 

Blåklockor

© Johanna Berglund | Canon EOS 60D, Canon EF-S 60mm f/2.8 Macro USM

SC - Lycka

'Jag, Amanda och Aina har startat en fotochallenge, som vi kallar Saturday Challenge, där vi varje lördag tolkar olika teman.'
 
Veckans tema är "lycka". Jag improviserar lite, jag har inte hunnit få någon ny bild som visar lycka på ett bra sätt så jag lägger upp en på min nya kamera, för den gör mig riktigt lycklig. Jag har alltid velat ha en 60D sedan jag bestämde mig för att köpa en systemkamera, men då kostade den för mycket. Förra veckan när jag fick klartecken att jag nu äntligen kunde byta kamera blev jag enormt glad, och lycklig! Jag är även lycklig över att jag lyckades sälja min 550D så snabbt och att jag även fick min gamla laptop såld som jag inte har använt på nästan två år, så nu har jag fått tillbaka massa pengar!

The Sims 3 - The Beach House

 
Nu äntligen finns huset ovan att ladda ner, inte på Exchange dock för det strular fortfarande men på Mediafire.
Här kan du läsa mer om huset


Makro i Stadsträdgården

© Johanna Berglund | Canon EOS 60D, Canon EF-S 60mm f/2.8 Macro USM

Bye bye 550D

I 1,5 år har vi hängt ihop Canon EOS 550D och jag men nu har vi båda gått vidare i livet. I en timme hann annonsen vara uppe på Blocket innan en eventuell köpare ringde och efter ytterligare en timme så kom han hit och kollade in skönheten. Han köpte såklart kameran för den är ju i riktigt fint skick och superduktig på sitt jobb. Och jag fick det priset jag ville, 2.500 kr. Alla nöjda och nu fortsätter mitt fotoliv med en Canon EOS 60D istället!
550D kommer alltid ha en speciell plats i mina minnen, den var ju trots allt min första systemkamera och följeslagare i 1,5 år ♥

60D'n är invigd!

© Johanna Berglund | Canon EOS 60D, Canon EF-S 60mm f/2.8 Macro USM
 
Med en varsin systemkamera gick jag och syrran (hon lånade min 550D) ut i naturen och invigde min nya 60D. Jag tog mitt älskade makroobjektiv då jag innan hade spanat in några blommor som jag nu tänkte passa på att fotografera. Syrrans katt Tommy gjorde oss sällskap också (+ en massa mygg...). Den absolut första bilden jag tog med min 60D är på min syster men den fick jag inte tillstånd att lägga upp, hon hade nyss kommit ur duschen... What ever :)

Är jag nöjd? Så nöjd!

Den har anlänt!

 
Nu har min nya skönhet äntligen kommit hem till mig. Batteriet är på laddning. Snart blir det en fotorunda!

Designuppdatering

 
Jag hade inga jätte idéer så det blev bara en uppdatering av den gamla designen. Tänkte först ha runda bilder i headern men det kändes så tomt runt om så jag kör med trekanter igen, hade det någon gång i höstas. Fick plats med fler bilder med trekanter också. Visste inte hur jag skulle göra med texter och så så det blev inte så stor ändring där. Och Om mig-sidan är nu ändrad, vet att det var några som inte gillade den förra.
Berätta gärna vad ni tycker!
Jag är med i en Veckans blogg tävling HÄR.

Veckans blogg

Veckans blogg är Ammie, grattis!
 
 

En kväll på stranden

När syrran kom hem idag så klagade hon på att hon var svettig och måste ta årets första dopp, och så fick det bli. Vi cyklade till stranden så syrran fick svalka sig. Själv var jag nyduschad, inte ett dugg svettig och kände inte alls för att bada så jag stannade på land med kameran i högsta hugg. Jag doppade i alla fall fötterna, det var iskallt först men efter en stund blev det riktigt härligt i vattnet. Det kanske blir en strandvistelse i morgon också.
Jag måste säga att jag är lite förälskad i den första bilden...

SC - Irriterande

'Jag, Amanda och Aina har startat en fotochallenge, som vi kallar Saturday Challenge, där vi varje lördag tolkar olika teman.'
Veckans tema är "irriterande". Små flygande, surrande, närgångna insekter, speciellt flugor och myggor, är bland det mest irriterande jag vet. Huuuja...

Några designfrågor till er

Detta är de flesta bloggdesigner min blogg har hunnit med de senaste 1,5 åren. På 1,5 år har jag haft runt 20 bloggdesigner, sjukt ju! Jag blir tydligen aldrig nöjd... Jag har bloggat i 4,5 år, undra hur många designer jag har haft totalt..? Men visst är det lite kul också att följa en blogg som uppdaterar sitt utseende då och då, det tycker i alla fall jag, inte 10-15 designer om året kanske men... minst 5. Förra sommaren hade jag designen med runda bilder i headern, det var en favorit. Den hade jag faktiskt ett tag. I julas misslyckades jag totalt, helt fel feeling och inte alls hur jag vill att min blogg ska se ut! Under en period fram till våren 2012 hade min blogg två menyer och lite smalare inlägg, det är inget som lockar igen.

Med min nuvarande design känner jag mig ganska nöjd. Den är enkel, stilren och det finns inte mycket att störa sig på med den. Jag har inga direkta planer på att byta design snart men jag vill ändå ställa några frågor till er och hoppas ni kan besvara dem.

Har du någon favorit bland alla designer min blogg har haft?
Saknar du något i den nuvarande designen som skulle göra den bättre?
Tycker du att designen behöver en uppdatering eller kanske bytas ut helt?
Vad föredrar du?
Stilrent (enkla färger, få bilder)
Färgglatt (mer färg, mer bilder)
Kreativt (penslar, några bilder, små detaljer och funktioner)
Annat (motivera!)

Eventuellt kamerabyte

Canon EOS 70D, uppföljaren till 60D, har ju kommit ut nu så chansen att 60D kommer börja säljas ut är stor och jag planerar att köpa en. Det lägsta priset nu är 5980 kr. De sjunker otroligt fort i pris och värde. Min 550D köpte jag för 1,5 år sedan för 5500 kr, nu hoppas jag kunna få minst 2000 kr för den (batterigrepp värt 1250 kr medföljer) om jag köper en 60D.

Anledningen till att jag vill byta kamera handlar främst om storleken, bilderna blir ju det samma. 550D är liten och smidig men 60D är lite större och jag tror det skulle passa mig och mina händer lite bättre. Sen så har den en display och vikbar skärm. Jag har velat ha en 60D enda sedan jag bestämde mig för att skaffa en systemkamera men då passade den inte min plånbok riktigt... Nu är läget lite annorlundare.

UPDATE 17:33: Kunde inte vänta längre, nu är en Canon EOS 60D beställd!

Visa inläggets alla kategorier (utan kommatecken efter sista!)

 
Jag har tidigare visat hur man får alla kategorier för ett inlägg att synas men med den versionen får man ett kommateckan efter sista kategorin. Här är en version utan.

1. Gå in i din kodmall och leta upp <a href="{{ entry.category_link }}">{{ entry.category_name }}</a> som ligger någonstans under <div id="content">. Du får leta lite för kan inte säga exakt vart den ligger, alla har den inte på samma plats.

2. Byt ut

<a href="{{ entry.category_link }}">{{ entry.category_name }}</a>

till ↓

{% for category in entry.categories %}{% if loop.last %}<a href="{{ category.link }}">{{ category.name }}</a>{% else %}<a href="{{ category.link }}">{{ category.name }}</a>, {% endif %}{% endfor %}


Spara och klart! Gör nu samma sak i alla dina kodmallar.

Kolmården #3

© Johanna Berglund | Canon EOS 550D, Canon EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS II

Veckans blogg


Fototävling hos Sophie

Jag är med och tävlar i Sophie's fototävling där man kan vinna ett Close-up filter. Jag skulle vilja vinna ett Close-up +10 (52mm). Temat är "sommar" och här är mitt bidrag ↑

Designutlottning - Vinnaren!

Vinnaren av denna bloggdesign är isacelliotnews.blogg.se, grattis!
Skicka ett mail till jojjodesign@live.se.