I'm off

Risken för att det här blir ett dåligt inlägg är stor men jag ville i alla fall säga hej då och meddela att jag kommer vara off resten av dagen fram till fredag. Jag ska hem till mamma. Men vi hörs till helgen!

Tommy

Photo & Editing: Johanna Berglund | Camera: Canon EOS 550D + Canon EF 50mm f/1.8 II

Jobb och plugg, det tar aldrig slut

My babybrother
Jag försöker värva mitt pluggande med designbeställningar och även med vardagliga sysslor. Det går sådär. Men imorgon så ska jag i alla fall till mamma och lillebror så då får jag lite ledigt från allt det här. Lite sportlov för mig också. Har ni tänkt på hur oroväckande enkelt det är att skjuta massa framför sig. "Jag tar det imorgon". "Jag gör det lite senare". Jag är expert på det. Jag kunde ligga lite bättre till när det gäller plugget. Men jag har kört fast och då blir det lätt att man avvaktar. Jag pluggar på distans så jag kan inte direkt räcka upp handen och så kommer fröken, sen så är det komvux (vuxenutbildning) så det är mer eget ansvar. Och några utav er som har beställt bloggdesigner av mig vet att det kan ta lite tid där också... I'm so sorry :)

Nej det har inlägget skulle handla lite om min dag men det blev något helt annat.. Ooopsi. Och nu måste jag gå och få lite saker gjorda. Onsdag - fredag (tror jag) är jag inte hemma så kommer inte blogga eller göra några designer, kanske bloggar lite imorgon innan jag åker, men annars hörs vi till helgen! Slänger nog upp lite foton senare innan jag bänkar mig framför Ghost Whisperer.

Love ♥

Visste du att...

Jag sover fortfarande med gosedjur.
Jag somnade till filmen 1408 första (och enda) gången jag såg den. Så bra var den...
Jag får nästan alltid dåligt samvete efter att jag har skadat någon, även om personen "förtjänar" det.
Jag älskar nytvättat hår, dock bör jag inte tvätta mitt oftare än var tredje dag då jag har så torr hårbotten...
Jag skulle vilja börja göra podcasts igen men mina ljudfiler vill inte funka i WMM (så jag kan göra om de till videofiler)... Nåt förslag?

Ghost Whisperer

Love this! Kan se serien om och om igen ♥
Igår började jag kolla på säsong tre, nu ska jag fortsätta...
Har du någon favoritserie? Ghost Whisperer delar första platsen med OTH för mig.

Red water

Photo & Editing: Johanna Berglund | Camera: Canon EOS 550D + Canon EF-S 60mm f/2.8 Macro USM | Blixt Canon Speedlite 430EX II

Veckans blogg

Veckans blogg är Josefina, grattis!
 


Få ditt arkiv i en dropdown/ droplist

 
 
Förklaring: Har du bloggat länge? Har du ett långt arkiv? Gör din blogg mer stilren genom att gömma arkivet i en dropdown/ droplist.
 

 
Gör såhär:

1. Gå in i din kodmall och leta upp stycket för ditt arkiv (<div class="navheader">Arkiv</div>).

2. Ersätt koden ↓

{% for month in archive_months %}
<li><a href="{{ month.link }}">{{ month.name }}</a></li>
{% endfor %}

Med ↓

<form name="jump3"><br /> <select name="menu3" onChange="location=document.jump3.menu3.options[document.jump3.menu3.selectedIndex].value;" value="GO"><br /> <option selected>Välj en månad</option><br /> <option>——————-</option><br /> {% for month in archive_months %}<br /> <option value="{{ month.link }}">{{ month.name }}</option><br /> {% endfor %}<br /> </select><br /> </form>

3. Spara och gör nu samma sak i alla dina kodmallar.
 
 
Spara & klart!


TIPS:
För att få listan centrerad, <center>KODEN</center>.

Liten uppdatering av designen

 
Jag har uppdaterat designen lite. Ny header, bakgrund och lite småsaker. Hade först tänkt vänta men gillade det jag fick till så ville byta direkt :) Hoppas designen ser rätt ut för er alla! Vad tycker ni om det nya?

Deltar i fototävling

 
Jag är med och tävlar i fototävlingen hos Linnea där priset är 100 kr från Kamda.se. Om jag vann skulle jag vilja ha denna kamerarem.
Temat är "Din favorit bild".

Ny design till MileyCyrusDaily

 
Nu har alla mina samarbeten fått nya designer inför våren. Underbart. MileyCyrusDaily's design blev gjord igår. Det var inte alls planerat. Jag kände mig inspirerad och så vart det är hel design till slut. Är nöjd. Roligt att testa på lite olika stilar och mönster :)
Vad tycks?

Mellolördag

Photo & Editing: Johanna Berglund | Camera: Canon EOS 550D + Canon EF 50mm f/1.8 II | Fjärrutlösare
 
Har ni sett, ett självporträtt! Självporträtt är ju ganska sällsynta här på min blogg men igår så anlände min fjärrutlösare som jag fick i betalning för en annonsering så nu kan jag med glädje och enkelhet bjuda på mer bilder på mig själv. Bra va?! :)
 
Idag är det lördag och Melodifestivalen. Vi har plockat fram godis och ska snart bänka oss i soffan. Jag tror inte att jag hejar på någon speciell ikväll, är inget fan av de som är med... Men se på skiten ska jag göra ändå. haha. Annars så har jag inte gjort så mycket idag. Jag har varit och handlat med familjen, fotat och gjort en ny design till MileyCyrusDaily, men har inte satt in den ännu.
Jag är fortfarande länkad i sidospalten, vilket är super kul, och besökare och kommentarer tar aldrig slut, me like... a lot :D
 
Vad har ni för planer för kvällen?

SC - Plugg

'Jag, Amanda och Aina har startat en fotochallenge, som vi kallar Saturday Challenge, där vi varje lördag tolkar olika teman.'
 
Veckans tema är "plugg". Min bild är lite tråkig men å andra sidan så är det ju plugg så... :) haha

Branches

Photo & Editing: Johanna Berglund | Camera: Canon EOS 550D + Canon EF-S 60mm f/2.8 Macro USM

The Sims 3 - Kändisvillan

Jag tänkte visa er ett smakprov på min kändisvilla som jag håller på att bygga. Har kommit en bra bit och har börjat spela i det men det är inte helt klart ännu. Här kommer en bild på Carolyn, min rockstjärna som äger huset. Med henne bor också hennes man Tom Wordy och kollegan Lola Belle med make och bebis på väg. Får se hur länge Lola och co. får bo kvar...
 
 
Här är några bilder från huset:
 
Huset ligger i Bridgeport och har sammanlagt fyra våningar, men man vistas mest på två av dem. På våning ett är en källarvåning med stort öppet garage, tvättstuga, bastu, musikstudio och sovrum åt buttlern. På våning två, entrévåningen, är det en rymlig hall, WC, stort kök med köksö, bardisk och matsalsbord, ett kontor/ bibliotek/ studierum och vardagsrum med öppenspis. På tredje våningen är det sovrum, bara sovrum. Tre stora sovrum med egna badrum och dressingroom samt två mindre sovrum. På fjärde våningen är det bara ett rum som jag ännu inte har bestämt vad det ska innehålla. Tyckte taket såg så platt och tråkigt ut så la till ett litet rum, som ett utkikstorn typ. Där kan man t ex. kolla på stjärnorna och mysa. Det blir troligtvis ett mysrum :)
Huset har även en stor uteplats med pool och soffhörna. Sen självklart en stor grind som håller paparazzis ute.
 
Visar mer bilder sen när huset är klart ;)

Vilken överraskning!

 
Jag anade väl att något inte var som det brukade när kommentarer strömmade in och statistiken steg. Bloggen har varit väldigt tråkig den senaste tiden och den har tappat flera läsare så det här är precis vad den behöver! Tack! Och tack för alla kommentarer ♥
Och ja visst är min bild häftig, synd bara att den fallande droppen inte hamnade mer i fokus :)
 
Nu ska jag göra mig i ordning för kalas.

Favorit i kameraväskan


Jag har 20 olika punkter/ rubriker inom foto som jag tänkte köra på bloggen. Här kommer den fjärde.
Favorit i kameraväskan:
 
Den absoluta favoriten är ju såklart kameran. Ganska självklart. Men om jag skulle välja något utom den så skulle det nog vara... Mitt makro-objektiv kanske... Eller 50mm... Svårt att välja, alla är ju bra fast på olika sätt. Men min kamera och mina objektiv är mina favoriter i min väska. Sen så uppskattar jag ju såklart reflexskärmen, stativen och allt det andra väldigt mycket också!

Ny design till ZendayaDaily

 
Nu har julen städats ut på ZendayaDaily, äntligen. Till den här designen testade jag en lite annorlunda form på inläggen och menyn. Gillar't, roligt med något unikt. Är jätte nöjd! Vad tycks?

Fotolistan

 
Systemkamera eller kompaktkamera? Systemkamera.
Vad har du för kamera? Canon EOS 550D. 
Fotar du med Raw eller JPEG? JPEG.
I vilka lägen fotar du? Manuellt mest, men även TV och AV ibland.
Vad är roligast att fotografera? Djur, natur och människor.
Hur många objektiv har du? Fyra.
Föredrar du fasta eller zoom objektiv? Fasta, de ger bättre skärpa.
Har du tappat bort något objektivlock? Nej.
Vad blir ditt nästa inköp? Fjärrutlösare tror jag.
Har kameran något namn? Nej faktiskt inte, men ska nog börja fundera ut något...
 
BILDBEHANDLING  
Vad har du för photoshop? Adobe Photoshop Elements 4.0.
Hur redigerar du en bild? Olika, standard är att jag fixar nivåer, kontrast, ljus, färg och skärpa.
Vilket format sparar du i? PNG.  
 
ÖVRIGT
Har du varit på något fotouppdrag? Nej, inte direkt. 
Har du sålt bilder? Nej.  
Vad blir ditt nästa fotouppdrag? Inget planerat.
Kommer folk fram till dig och frågar om du säljer bilder? Nej.
Nu är det sista frågan, tycker du att du är en bra fotograf? Jo jag är väl ganska bra, men kan bli bättre.

Bloggen 4 år!

 
Idag är det exakt fyra år sedan jag började blogga. Tiden går fort när man har roligt... Fyra år har gått, tänk att jag redan är inne på mitt femte bloggår. Under dessa åren så har bloggen säkert haft minst 500 olika designer :P På tal om bloggdesigner, vill ni ha en tävling? Jag har ingen sponsor, utom mig själv, så det blir i så fall en designtävling. Vad säger ni? Go for it?

More watercolors


Sista chansen!

Ange "Johanna" och få 20 kr rabatt i Fatmas shop!
Giltigt t.o.m den 20 feb.

Veckans blogg

Veckans blogg är Ellen, grattis!
 


Ny design till TVDsweden

Idag blev TVDsweden's nya design klar. Har hållt på med den i en vecka, av och till. Testade ett annat upplägg och header. Är jätte nöjd, och glad över att bloggen äntligen fått lite nytt. Hope you like it!
Mina två andra samarbeten ska också få nya designer så fort som möjligt.

Watercolor


SC - Decoration

'Jag, Amanda och Aina har startat en fotochallenge, som vi kallar Saturday Challenge, där vi varje lördag tolkar olika teman.'
 
Veckans tema är "decoration". Min bild blev ganska enkel. Jag tog en bild på min favoritdel av mitt rum :)

Let's ski

Photo & Editing: Johanna Berglund | Camera: Canon EOS 550D + Tamron 17-50mm f/2.8 | Location: Trumma, Hammarö

Right from the start you were a thief, you stole my heart

Photo & Editing: Johanna Berglund | Camera: Canon EOS 550D + Canon EF 50mm f/1.8 II
 
Glad alla hjärtansdag! Kärlek till er ♥

Efterlyser bloggpartner!

 
Jag efterlyser någon som skulle vilja starta en fansite om en kändis eller serie tillsammans med mig. Någon som vill satsa och har tid. Vi kan tillsammans bestämma vem vi ska blogga om. Intresserad? Maila mig och föreslå minst tre kändisar, serier och/ eller grupper som du gillar och om vi har någon gemensam nämnare så kanske jag väljer dig som min bloggpartner. Jag kan säga redan nu att jag inte är intresserad av att blogga om Justin Bieber, det finns redan massa sidor om honom, Miley Cyrus också plus att jag redan samarbetar med en Miley blogg. Jag har även samarbete med en Zendaya blogg och en TVD blogg. Min mail finns i menyn →

Vinterporträtt med syster #3

Photo & Editing: Johanna Berglund | Camera: Canon EOS 550D + Canon EF 50mm f/1.8 II | Modell: Veronica Berglund

Just Give Me A Reason

Älskar den här låten, så bra!! P!nk ♥

Fansiteutveckling

 
Jag håller på att uppdatera min designsida och när jag skulle fixa i portfolion tidigare idag så slår det mig hur fula mina fansite designer var i början. haha. Jag skäms nästan lite. Men jag är också glad över att jag gav det ett försök för jag tycker verkligen om att designa fansites. Att göra en fansite design är så mycket mer kreativt och resultatet kan sluta hur som helst. Här ovan har jag tagit ut några designer som jag har gjort till fansites och novellbloggar för lite jämnförelse. Visst har jag utvecklats?!

Tre viktiga saker inom foto

Photo & Editing: Johanna Berglund | Camera: Canon EOS 550D + Canon EF-S 60mm f/2.8 Macro USM | Gammal bild, ny redigering på lillebror
 
Jag har 20 olika punkter/ rubriker inom foto som jag tänkte köra på bloggen. Här kommer den tredje.
Tre viktiga saker inom foto:
 
· Våga testa
Det är viktigt att man vågar testa, försöka och misslyckas. Gör man inte det lyckas man heller aldrig få den där bilden med det lilla extra. Övning ger färdighet.
 
· Rätt kamera
Man behöver inte ha en kamera som är stor, dyr och avancerad för att få bra bilder utan en kamera som passar ens behov och färdigheter. Vissa klarar av att lära sig medans andra bara tycker det är jobbigt med för mycket på en gång. Börja med en enkel kamera och byt upp dig när/ om du känner att är dags.
 
· Lär dig hantera din kamera
När en bild inte blir som man tänkt dig brukar det inte alltid vara kamerans fel, utan fotografens. Men deppa inte ihop för det, testa bara igen. Ändra inställningar, ta hjälp, lär dig hantera din kamera. Don't blame it, get to know it!
Ett tips: Är du osäker på vilka inställningar som funkar bäst där du befinner dig? Ställ in kameran på "Full automatik" och se vilka inställningar kameran väljer. 

Veckans blogg

Veckans blogg är Jarina, jarinafoto.blogg.se, grattis!
 

Favoritfotobloggar

Photo & Editing: Johanna Berglund | Camera: Canon EOS 550D + Canon EF-S 60mm f/2.8 Macro USM
 
Jag har 20 olika punkter/ rubriker inom foto som jag tänkte köra på bloggen. Här kommer den andra.
Mina favoritfotobloggar:
Jag följer ganska många fotobloggar och vissa besöker jag oftare än andra, men här är några favoriter.

Mer droppar

Photo & Editing: Johanna Berglund | Camera: Canon EOS 550D + Canon EF-S 60mm f/2.8 Macro USM | Blixt Canon Speedlite 430EX II
 
Är supernöjd med dem här bilderna. Älskar färgerna!

SC - Vattendroppar

'Jag, Amanda och Aina har startat en fotochallenge, som vi kallar Saturday Challenge, där vi varje lördag tolkar olika teman.'
 
Veckans tema är "vattendroppar". Ett riktigt roligt tema! Nu fick jag äntligen en anledning att fota droppar. Är mycket nöjd över mina bilder, kommer visa fler senare ;)

Vinterporträtt med syster #2

Photo & Editing: Johanna Berglund | Camera: Canon EOS 550D + Canon EF 50mm f/1.8 II | Modell: Veronica Berglund

Here comes the weekend

Photo & Editing: Johanna Berglund | Camera: Canon EOS 550D + Canon EF-S 60mm f/2.8 Macro USM

Let's play some Sims 3!

 
Jag har en idé till ett nytt hus så nu ska jag spela Sims! Tänk om jag någon gång kunde göra klart ett hus innan jag börjar med ett annat...

Vinterporträtt med syster #1

Photo & Editing: Johanna Berglund | Camera: Canon EOS 550D + Canon EF 50mm f/1.8 II | Modell: Veronica Berglund

Lucky


Rabatt hos Fatmas shop

 
I höstas bestämde jag mig för att beställa en av Fatmas seriekassar. Jag hade kollat in dem ett tag och köpte sedan en med One Tree Hill. Eller jag köpte faktiskt två. Jag överraskade syrran med en. Jag är en fantastisk lillasyster! hehe. I december släppte Fatma fyra nya motiv och då köpte jag en med Harry Potter nästan direkt. Jag är så nöjd över mina köp, de är så snygga! Kan verkligen rekommendera dem. Billiga, snygga och fraktfria med snabb leverans och enkel betalning ;)
 
Om du nu blev sugen på att köpa en seriekasse så får du här en rabattkod av mig.
Den sänker priset från 110 kr till 90 kr och det är som sagt fri frakt!
Ange "Johanna" när du beställer.

Tommy gillar inte snö

Photo & Editing: Johanna Berglund | Camera: Canon EOS 550D + Canon EF-S 60mm f/2.8 Macro USM | Modell: Tommy (systers katt)
 
För kallt att sätta ner alla fyra tassarna...

A snowy day

Photo & Editing: Johanna Berglund | Camera: Canon EOS 550D + Canon EF-S 60mm f/2.8 Macro USM

Veckans blogg

Veckans blogg är Photospiration, grattis!
 

Snowflakes

Photo & Editing: Johanna Berglund | Camera: Canon EOS 550D + Tamron 17-50mm f/2.8

Ny headerbild

Photo: Thomas Berglund | Editing: Johanna Berglund | Camera: Canon EOS 7D + Sigma 50mm f/2.8 Macro
 
Idag har jag och pappa varit ute till Trumma och fotograferat. Vi har fotat natur, folk som åker skridskor och lite makro. Ska redigera några bilder som kommer upp senare. Vi fotade även varandra och pappas bild på mig använder jag nu som header. Tror han skulle använda min bild på honom på sin sida också. Vi tog även en sväng till Tynäs och kollade in alla supersnygga, stora, dyra hus. Christer Sjögren bor riktigt fint, skulle gärna bli granne med honom!

SC - Nycklar

'Jag, Amanda och Aina har startat en fotochallenge, som vi kallar Saturday Challenge, där vi varje lördag tolkar olika teman.'
 
Veckans tema är "nycklar". Är mycket nöjd över min bild, älskar redigeringen. Min nyckelring har endast tre nycklar och ett USB-minne så det blev ganska enkelt. USB-minnet fick inte vara med dock.

Jojjjjoh tittar tillbaka

Jag för ett år sedan.
 
Jag gjorde en liten tripp tillbaka i mitt bloggarkiv. Jag är inne på mitt femte bloggår nu så jag har en del att kolla på. Skäms nästan lite av att se hur jag skrev, vad jag skrev och hur enkelt jag byggde mina inlägg, men jag är ändå glad över att jag har kvar alla inlägg och att jag inte har bytt blogg trots att jag flera gånger har velat börja om från början.
 
För ett år sedan köpte jag min 550D och då ville jag mer än någonsin innan börja om. Jag ville ha en blogg som handlade om foto och mitt tidigare arkiv avvek en hel del från det, vilket störde mig, sen så var jag lite trött på mitt bloggnamn. Men jag stannade kvar här och under 2012's gång så rensade jag bland mina kategorier, tog bort och flyttade inlägg så de flesta gamla, "konstiga" inlägg går endast att stöta på om man går bak i arkivet. Numera riktar jag mitt bloggande in mot foto, bloggdesign, musik, Sims 3 och mitt liv med ett litet inslag av OTH, Harry Potter, Green Day och Veckans blogg.
 
2009 började jag blogga. Jag hade jag en period då jag skrev mycket om Astrid Lindgren, startade även en blogg om henne och hennes verk 2010. Jag startade även JojjoDesign i oktober, då gjorde jag designer gratis men använde inte photoshop. Jag såg även Green Day live i Globen tidigare samma månad. Jag var även allmänt korkad (fakta baserat på ett av mina egna inlägg) ^^
 
Jag tror inte att jag bryr mig om att sumera mina resterande bloggår, jag vill inte se tillbaka mer... :P
 
Vad tycker du om min blogg som den är idag? Har något förändrats sedan du började läsa den? Borde jag blogga mer om något?

Naley's history


It's a game of give and take

Photo & Editing: Johanna Berglund | Camera: Canon EOS 550D + Tamron 17-50mm f/2.8 | Location: Bergvik, Karlstad