Vem ska jag göra en (gratis)design till?

Jag tänkte göra en, kanske flera, designer som jag sedan ska ge bort. Tänkte främst på Fansites men om många önskar designer till sina personliga bloggar så kan jag tänka mig att göra såna också. Det blir alltså färdiga designer som sedan kommer ges bort eller lottas ut om det är flera som är intresserade så man får inte bestämma hur den ska se ut. Men om det är en design till en vardagsblogg så kommer man få sina egna bilder.

Röstning avslutad.

Sixten 4 år!

© Johanna Berglund | Canon EOS 550D, Canon EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS II
Mitt lilla  blir 4 år idag. Han växer upp så fort!
Men han har inte lärt sig vad hindret är till för ännu... Vi jobbar på det.

Veckans blogg

Veckans blogg är Josefine, grattis!
 
 
Missa inte fototävlingen! [länk]

Nya mobilskal beställda

När jag väljer mobil brukar jag oftast fastna för såna som inte är så "kända" och till de finns det oftast inte så många skal. Nu har jag en Sony Xperia Ion och den är ganska ny i Sverige men jag hittade i alla fall ett FlexiCase till den för någon månad sedan. Men nu har jag hittat två skal på eBay som jag bara var tvungen att köpa. Ett kameraskal som är ett måste för fotointresserade och en med Storbritanniens flagga. Så snygga! Längtar tills de kommer...

Old but gold

© Johanna Berglund | Canon EOS 550D, Canon EF-S 60mm f/2.8 Macro USM
"Gamla" bilder, ny redigering. Dessa fotade jag förra sommaren, hoppas blommorna kikar fram snart igen!

Missa inte fototävlingen! [länk]

SC - Saturday Challenge 1 år!

'Jag, Amanda och Aina har startat en fotochallenge, som vi kallar Saturday Challenge, där vi varje lördag tolkar olika teman.'
Denna vecka har vi inget tema för det är nämligen SC's ett årsdag. I ett helt år har jag, Aina och Amanda varje vecka tolkat massa olika teman med hjälp av våra kameror, våran fantasi, kreativitet och photoshopkunskaper. Runt 40-45 teman har vi tolkat (vi hade en paus under december). Dagen till ära har jag satt ihop ett kollage med 30 av mina bilder som har använts till SC, ej alla alltså. Jag tycker att den här utmaningen är jätte rolig och förhoppningsvis så kommer vi fortsätta ett tag till :)

Fototävling - Vinn en fotobok!

Nu är det äntligen dags för en fototävling igen och denna gång kommer priset från Fotoklok.se!

Pris: En hårdinbunden fotobok från Fotoklok.se i storlek 280x200mm (liggande) med fritt antal sidor som du kan fylla med dina bilder. Värde från 349:- [läs mer om boken]

Delta: Temat är "En favoritbild" så välj ut en bild som du är extra nöjd med och publicera den i ett inlägg på din blogg. I inlägget ska du även skriva om att du är med och tävlar samt länka till tävlingen och Fotoklok.se. Skicka sedan en länk till ditt inlägg i en kommentar här nedan.

Regler:
· Endast en bild, ej kollage.
· Du måste ha tagit bilden själv.
· Den får vara redigerad.

Finalisterna dras fredag den 3 maj.
Inte här för att delta? Lämna gärna din kommentar i ett annat inlägg.

Beställning #2

Då var 2 beställningar klara | Besök bloggen här

Igår fick Alice sin nya design, en design som jag är väldigt nöjd med. Tror verkligen att hon fick det hon ville ha, vilket är precis vad jag vill. Hon var tydligt i sin beskrivning, sånt gör mitt jobb lättare. Alice beställde en Avancerad design och betalade extra för snabbare leverans. Hon driver en fotoblogg så om foto intresserar dig, besök den! Om inte annat för att kolla in designen...

För att se mina tidigare beställningar, min portfolio samt beställa en design → Klicka här!

Sixten

© Johanna Berglund | Canon EOS 550D, Canon EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS II
Har varit ute och fotat med syster idag. Sixten fick vara med och fastna på bild gjorde han också min fina bebis.
Syrrans katt Tommy var också med. Fler bilder ska redigeras nu!

PS. Fototävling med ett awesome pris på G. Stay tuned!

Före & efter

Kamera: Canon EOS 550D · Objektiv: Tamron 17-50mm f/2.8 · Filformat: JPEG

Detta har jag gjort i Photoshop (Elements 11):
» Lagt på ett fotofilter kylfilter (80)
» Ändrat ljuset/ nivåer
» Höjt kontrasten och sänkt intensiteten en aning
» Justerat färgerna (ökat rött och blått, minskat grönt och ljusat upp i skuggorna (opacitet: 25%))
» Lagt på en vinjettring (opacitet: 25%)
» Lagt på skärpa

Beställning #1

Då var 1 beställning klar | Besök bloggen här

Igår levererades Hulda's design som också blir den första som visas här som beställningsdesign. Hulda beställde en avancerad design och betalade extra för snabbare leverans. Hon kommer driva en fotoblogg så om foto intresserar dig så tycker jag att du ska besöka bloggen! Jag är nöjd med designen och den information jag fick jobba efter.

För att se mina tidigare beställningar, min portfolio samt beställa en design → Klicka här!

Beautiful blue flower

© Johanna Berglund | Canon EOS 550D, Canon EF 50mm f/1.8 II

New in

Nu är en designuppdatering på plats! Klicka på F5 om något ser konstigt ut.
Vad tycks?

The Vampire Diaries ♥

 
 
 

Change is coming

© Johanna Berglund | Canon EOS 550D, Canon EF 50mm f/1.8 II
Jag håller på att fixa med en ny design - igen. Nej men den nya designen kommer vara lite mer funktionell och innehåller två nya kategorier, Beställningar och Utlottning/ Auktion. Många röstade för att jag skulle lägga upp designbeställningar här på bloggen så jag kommer börja med det. Då kommer jag även sluta lägga upp på JojjoDesign. Det har även tillkommit en gemensam kategori för designutlottningar och auktioner. Där kommer jag lägga upp färdiga designer som vi kan vinna eller köpa billigt. Den nya designen har i stort sätt samma upplägg som den nuvarande men med andra bilder, färger och småsaker som jag känner mig mer bekväm med  och nöjd över. Du vet nog själv hur tråkigt det kan vara att blogga när man inte är nöjd med bloggens utseende...
Vad tror Du om det nya?

Veckans blogg

Veckans blogg är Othilia, grattis!
 

Cat under the tree

© Johanna Berglund | Canon EOS 550D, Canon EF 50mm f/1.8 II
Jag kände så starkt för att fotografera idag så jag gick ut i hopp om att hitta något att föreviga på bild. På baksidan satt syrrans kisse Tommy under ett träd och solade. Perfekt! Det var jätte fint ljus där han satt och jag är nöjd.

SC - Retro

'Jag, Amanda och Aina har startat en fotochallenge, som vi kallar Saturday Challenge, där vi varje lördag tolkar olika teman.'
Veckans tema är "retro". Jag visste vad jag ville fota men inte hur eller vart. Testade med fönstret, det funkar nästan alltid. Är nöjd med min bild och tycker den passar temat utmärkt. Det är farmors gamla kamera som pappa har fått, han har även en som tillhörde hans morfar. Jätte roligt med gamla kameror tycker jag. So retro, yah...

Hundlek

© Johanna Berglund | Canon EOS 550D, Tamron 17-50mm f/2.8
Bilder från när jag och syrran var hemma hos mamma senast och vi lekte med hundarna ute på gården.

Nytt på designfronten

Idag har min syster fått en ny header och bakgrund till sin blogg. Hon är nöjd vilket är precis vad jag strävar efter när jag skapar bloggdesigner, så det är kul. Nu har jag även lovat henne en länkning så jag tycker att ni ska besöka hennes blogg, läsa, spana in den nya designen och kanske lämna en kommentar :) Klicka här! Observera att headerm kan se lite sämre ut i kvalitén på bloggen, Nattstad rekommenderar headers på 400kb, min är 792kb så... ja, de gör om den.
Jag kan även med glädje meddela att jag börjar få igång designskapandet igen, har gått lite trögt den senaste tiden men sedan jag fick mitt nya photoshop så känns det mycket roligare. Igår fick jag två designer färdigställda och nu ska jag börja med en till. Känns jätte bra.

Vad vill du se här?


Spruce

© Johanna Berglund | Canon EOS 550D, Tamron 17-50mm f/2.8

Få en "Scroll to Top"-knapp på din blogg

 
Förklaring: Vill du ha en liten knapp i nedersta högra hörnet som du och dina läsare kan trycka på för att scrollas upp till toppen av bloggen igen? Detta ger din blogg bättre navigering.
 
 

 
Gör såhär:

1. › Gå in här ‹ och välj vilken knapp du vill ha och kopiera koden i rutan bredvid.  

2. Klistra in koden i din kodmall ovanför </body>. Du bestämmer själv om du vill ha den i alla kodmallar eller bara startsidan. Jag har bara på startsidan.

Spara & klart!


TIPS: 
Ett tips är att välja den knapp som passar bäst ihop med din bloggdesign.

Veckans blogg

Veckans blogg är Annika, grattis!
 

Dags för uppdatering av Photoshop!

Nytt Photoshop på väg, yey! Idag beställde pappa Elements 11. Han fick ett infall och bad mig kolla upp priser och på Dustin.se var det extrapris (449 kr!) så vi beställde. Så roligt det ska bli att äntligen få byta upp sig från Elements 4. Lite nyare och med lite mer möjligheter. Längtar så!!

Redigering, före-efter

Kamera: Canon EOS 550D · Objektiv: Canon EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS II · Filformat: RAW

Detta har jag gjort i DPP (Digital Photo Professional):
» Ökat kontrasten
» Ljusat upp skuggorna
» Förstärkt färgerna
» Lagt på skärpa

Detta har jag gjort i Photoshop (Elements 4.0):
» Ändrat ljuset/ nivåer
» Finslipat kontrasten och intensiteten
» Lagt på en röd-blå ton.
» Lagt på en vinjettring (opacitet: 25%)

Vad tycker ni om redigeringen? Vill ni se mer redigeringsinlägg?

SC - Band

'Jag, Amanda och Aina har startat en fotochallenge, som vi kallar Saturday Challenge, där vi varje lördag tolkar olika teman.'
Veckans tema är "band". Min bild är lite försenad men satt typ inte vid datorn igår :o Min bild representerar i alla  fall ett av de starkaste banden som finns, syskonbandet. La till ett band på bilden för att förstärka det hela också. Är nöjd.

Bloggdesign #1

Jag har en bloggdesign som jag pusslat ihop när jag varit understimulerad. Den har ett ganska simpelt utseende men några avancerade funktioner som t ex. dropdown meny och unikt typsnitt. Du kan läsa mer om designen samt se den live HÄR.

Är du sugen på att köpa denna design?
I så fall kan du lägga ditt bud i en kommentar, ange även din mejladress. Du kan inte buda under utgångspriset som är 70 kr.

Blivande Inredningskonsult?

Trista mobilbilder
Idag började jag min dag med en hyffsat nyttig frukost. Jag äter nästan alltid yoghurt och Corn Flakes numera, både morgon och kväll, har tappat apptiten för smörgås lite grann... Men det är ju bra, bröd är ju inte nyttigt. Usch nu låter jag som värsta hälsogurun. Nej nog om mat, jag har beställt information om en utbildning i Danmark, den finns att studera på distans i Sverige också, som Inredningskonsult. Jag skulle ju kolla upp vad det fanns för arkitektutbildningar. Hittade Inredningskonsult som kändes vara en lagom nivå att börja på, sen så finns det Inredningsarkitekt också men det är bra att börja med konsult. Ska läsa infohäftet nu och se om detta är något för mig. Inredningskonsult, ja det låter ju inte så pjåkigt..

Nytt på Siimsalabiim

 
Nu är simsbloggen uppdaterad. Vi har bloggat dåligt där den senaste tiden, men nu när vi har en ny design och allt så ska vi försöka ändra på det. Ska kanske spela lite ikväll om jag orkar och hinner, har massa plugg och designer att göra...
Besök gärna min och syrrans simsblogg och berätta vad ni tycker om den nya designen!

HP humor

 
 

Birdie

© Johanna Berglund | Canon EOS 550D, Canon EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS II

Krokusar

© Johanna Berglund | Canon EOS 550D, Canon EF-S 60mm f/2.8 Macro USM

Say Hello to Mr. Krokus

© Johanna Berglund | Canon EOS 550D, Canon EF-S 60mm f/2.8 Macro USM
Krokusarna har tittat upp och solen skiner dagarna i ända numera så idag har jag varit ute med kameran, och syrran hängde på. Dock är krokusarna inte utslagna ännu, men om någon dag så! Fick några fina bilder i alla fall och de ska jag redigera nu. Ni fick ett smakprov här ovan. Fler bilder kommer snart!

Veckans blogg

Veckans blogg är Sandra, grattis!
 

Hammarö kyrka

© Johanna Berglund | Canon EOS 550D, Tamron 17-50mm f/2.8

Weekend, welcome!

© Johanna Berglund | Canon EOS 550D, Tamron 17-50mm f/2.8
Idag, snart, så ska jag åka till mamma och spendera helgen där så kommer inte blogga förrän på söndag kväll. Har inte hunnit fota till SC men ska försöka göra det i helgen så lägger jag upp på söndag eller måndag. Trevlig helg på er!

Like a feather

© Johanna Berglund | Canon EOS 550D, Tamron 17-50mm f/2.8

Husritning i 3D

Jag sitter ofta och ritar upp hus. Mest planlösningar utan detaljer och exakta mått. Oftast så är det byggprojekt till Sims. Men idag ville jag sluta slösa papper och skissa i riktiga program på datorn. Hittade Floorplanner som är jätte bra! De har många alternativ till t ex. trappor, golvmönster, dörrar, fönster och möbler, sen så har de en liten tutorial också som kan vara bra att kolla på innan man börjar så man vet vilka verktyg man ska använda.
Jag har en idé till ett skärgårdsinspirerat hus som jag ska bygga i min Sunset Valley-makeover som jag testade att skissa upp. Är nöjd, gjorde dock inte övervåningen, ännu.
Såhär ser det ut i 3D. Det ska bli spännande att få bygga det i Sims. Jag har en "byggstad" där jag ska göra om alla hus och bygga nya. Staden (som är Sunset Valley) ska ha ett modernt tema och nere vid vattnet ska det vara skärgårdsinspirerat. Ett roligt projekt som jag verkligen ser fram emot att fortsätta med.

Btw... Jag har kollat på Arkitekt utbildningar. Tror ni jag har kvalifikation för det?

Länkbyte med Johanna

Kör ett länkbyte med fina Johanna!
Johanna och jag har ett bloggdesignsamarbete. Jag hjälper och lär upp henne och när hon är redo så kommer hon troligtvis börja "jobba" för mig på JojjoDesign. Hon hjälper redan till med headers och är en bra bit på vägen med hela designer också. Johanna bloggar om sitt liv och bjuder på många videos och fina bilder.
Klicka här och besök hennes blogg som precis har fått en ny design, designad av mig!

The water falls

© Johanna Berglund | Canon EOS 550D, Tamron 17-50mm f/2.8

Lite ändringar i designen

Trivdes inte helt med den förra design så har pusslat ihop en ny. Grå, ljus och stilren. Hoppas ni gillar den!

Veckans blogg

Veckans blogg är Elin, grattis!
 

Länkbyte med Ewelina

Jag kör ett länkbyte med vackra Ewelina!
Jag har inte hunnit granska hennes blogg så mycket ännu men en sak har jag i alla fall upptäckt och det är att den är jätte fin, stilren och med välgjorda inlägg. Precis vad jag föredrar i en blogg! På Ewelinas nystartade blogg kan du ta del av hennes vardag men även läsa om musik och film och massa annat skoj :)
Besök hennes blogg här!

Uppfräschning av håret

Under den kommande veckan ska jag försöka komma iväg till frisören. Jag, med lite hjälp av mina päron, har samlat ihop till en gratis klippning och jag skulle verkligen behöva en nu. Det är faktiskt ett år sedan jag klippte mig senast! Har klippt luggen själv då och då dock. Men håret börjar bli sletet i topparna och det skulle vara skönt med lite kortare längder nu inför sommaren så på tisdag ska jag ringa och kolla om de har tid med mig.

Eftersom att klippningen blir gratis så tänkte jag även göra något roligt med färgen. Jag har ju rött hår nu och på FB så frågade jag mina vänner vilken färg de ansåg klä mig bäst. Jag fick svar som rött, mörk brunt och blont. Jag är född blondin och försökte bli blond igen för några år sedan men det gick inte så bra och blev himla dyrt så gav upp. Brunhårig känner jag inte alls för att bli... Rött hår trivs jag riktigt bra i. Har haft det i några år nu. Eftersom att blont och rött fick flest "röster" så tänkte jag testa och mixa dem, rött hår med blond dip dye. Har googlat och det är riktigt snyggt alltså. Så det tänkte jag köra på, bättra på min nuvarande hårfärg och få bort utväxten sedan bleka dip dye.

Vad tror ni om det?